Полицията беше превърната в милиция. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа

...
Полицията беше превърната в милиция. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Карадайъ: На изборите през юли и ноември 2021 г. границите бяха преминати.

Полицията беше превърната в милиция. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в пленарната зала.

Повод бе следващия ден, в който въпросът на Карадайъ за милиционерския произвол на изборите стои в уеб страницата на Народното събрание със статус „отговорено“, макар че отговор няма. Все още вътрешният министър Бойко Рашков не е дал на водача на Движение за права и свободи поисканите от него още на 15 декември 2021 година документи за всички 20 000 инспекции, които Рашков твърди че са били направени в двете предизборни акции. По думите на вътрешния министър от тях едвам 200 са стигнали до прокуратурата.

Има нелегално навлизане по домовете на инвалиди, хора на над 80 години. Това продължава и след изборите – в демократична, европейска България, член на Европейския съюз. В ХХІ век и то без законно съображение, акцентира Карадайъ.

Ние желаеме да се извърши инспекция. Трябва да пресечем този пълзящ фашизъм, който видяхме през 2021 година. Повтарянето на тематиката всеки ден е апел Народното събрание да извърши ролята си и никой от тук нататък да не смее да си разреши да прекрачва закона и да прави милиционерщина против политически съперници, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

Тези репресии би трябвало да приключат един път вечно. 12 години гледахме репресии от ГЕРБ против партийния уред, само че навлизане по домовете на хората не се беше случвало. Ние сме тези, които би трябвало да спрем това безсрамие, прикани Мустафа Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР